„Ajal, mil kodumaise sea- ja kanaliha isevarustatuse tase on madal ja endiselt langustrendis, on minu hinnangul meie kauplustes pakutava kodumaise liha ja lihatoodete valik siiski väga hea,“ leiab Potisepp.

Et poekettide vahel mingeid erinevusi oleks, Potisepp konkreetselt välja tuua ei tahaks. „Kus on parem valik ja kus halvem, on väga raske, sest inimesed külastavad erinevaid kaubanduskette ja poode. Sortiment on lai ja praegused grilltooted juba saadaval uute ja huvitavate maitsekooslustega. Tasub proovida erinevaid, et leida sobivaim. Ja loomulikult eelistada ikka omamaiste tootjate/töötlejate toodangut,“ kutsub Potisepp üles.

Veise- ja lambaliha on kallis

Potisepp leiab, et tarbijatele taskukohast veiseliha võiks poodides rohkem saada olla. „See kasvataks veiseliha populaarsust ning innustaks rohkem ka veiseliha kasutamist ja toitude valmistamist proovima. Praegu saada olev lihaveiseliha on tarbijatele liiga kallis ning inimestel ei jagu ka oskusi sellest lihast maitsvaid roogasid valmistada,“ arvab Potisepp.

Ka teab toiduliidu juht, et puudust tuntakse ka lambalihast. „Seda ei ole saada ning kui ka on, on see taaskord uskumatult kallis. Eestis kasvatatakse palju lambaid ning jääb arusaamatuks, miks meie poodides lambaliha nii vähe saada on,“ laiutab Potisepp piltlikult öeldes käsi.

Tema sõnul räägivad tänini ikka veel sealiha kasuks pikaajalised tarbimisharjumused, väga taskukohane hind, mitmekesised kasutamisvõimalused ning valmistamisoskused. „Sealiha ärarikkumiseks peab ikka väga palju vaeva nägema ja seetõttu on sealiha tänuväärne tooraine,“ leiab Potisepp.