Delfiga rääkis Mai, kelle tütar oli äsja Ida-Tallinna keskhaiglas sünnitanud. "Olime äärmiselt häiritud toidust, mis haiglas pakutakse noortele emadele," räägib ta. Nimelt leidis äsja sünnitanud naine enda eest võisaia, mis oli tema sõnul hallitanud ja riknenud.

"Meile ei öeldud, mis toitlustusfirmaga neil leping on, sest töötajad seda ei tea. Küll aga vestlusest koorus välja see tõsiasi, et see juhtum ei olnud harukordne, vaid korduv."

"Tekib küsimus, miks midagi ette ei võeta? Noored naised vajavad peale sünnitust siiski värsket toitu," nendib Mai.

Vastab Ida-Tallinna Keskhaigla majandusosakonna juhataja Signe Roos:

Saia tarnija, Eesti Leivatööstuse kvaliteedijuht kinnitas, et tegemist ei ole hallitusega, vaid tehnoloogilise protsessi käigus tootesse sattunud õliga.

Kuna ka varasemalt on mai kuus kaks korda meile toodud saia, millel märkasime tumedaid viirge, siis esitasime vastavad pretensioonid meie koostööpartner Eesti Einele. Eesti Eine poolt lubati, et vahetatakse välja saia tarnija (Eesti Leivatööstus) ja nüüd on meil kinnitus, et alates neljapäevast selle tarnija käest tooteid enam ei tellita.

Kuid et patsientidele sellist saia pakutakse, on loomulikult kahetsusväärne ja tuleb loota, et edaspidi meie koostööpartner Eesti Eine kontrollib oma tarnijate toodangut veelgi rohkem.

Eesti Leivatööstuse kvaliteedijuhi Liina Mälgandi poolne haiglale saadetud selgitus:

Vabandame, et Teieni jõudis ebakvaliteetne toode. Nagu ka eelnevalt mainitud, on tegemist saia tootmise juures kasutatava toiduõliga, mis võib saia vormimisel või viilutamisel saiale sattuda. Teostame tootmises tehnoloogiliste seadmete üle pidevat seiret, samas võib kogu partiis esineda endiselt mõni sai, millesse on rohkem õli sattunud.

Kinnitame, et tegemist ei saa olla hallitusega, kuna hallitus vajab arenemiseks vähemalt 4 päeva ja meie saadetud tooted on alati värsked.

Teostame tootmises antud probleemi ja liiniga seoses täiendavat seiret igapäevaselt, kontrollime üle tehnoloogilised seadmed ja vajadusel viime sisse korrigeerivad meetmed.